A MOL Liga Fegyelmi Bizottságának határozata
2016-02-23 10:25 - icehockey.hu
                                         A Fegyelmi Bizottság 2015-16/050.sz. határozata

A MOL Liga Fegyelmi Bizottsága megvizsgálta a MOL 219 (Fehérvár AV19 - Ferencvárosi TC) mérkőzés 55. percében történt esetet, amelynek során LUOMALA Marko (Ferencvárosi TC) 10+20 perces büntetést (MISC - fegyelmi büntetés, GA-MI végleges fegyelmi büntetés) kapott. A Bizottság az alábbiakat állapította meg:

A játékos a játékvezetői tevékenységet sportszerűtlen hangnemben bírálta, azt többszöri felszólításra sem hagyta

IIHF szabálykönyv 168. SZABÁLY — SPORTSZERŰTLEN MAGATARTÁS

DEFINÍCIÓ: A játékos vagy csapat hivatalos személy, aki megsérti a sportszerűségre, fair playre és az egymás tiszteletre vonatkozó szabályokat.

Fegyelmi Büntetés - A játékos, aki botrányosan viselkedik vagy folytatólagosan sportszerűtlenkedik.

Végleges Fegyelmi Büntetés - A játékos vagy csapat hivatalos személy, aki továbbra is obszcén, vulgáris vagy sértő szavakat használ bárkivel szemben a jégen vagy a csarnok területén, holott korábban már kapott Kisbüntetést vagy Technikai Kisbüntetést ezért. Ha ez a mérkőzést követően történik, akkor úgy is kiszabható a Végleges Fegyelmi Büntetés, hogy a vétkes korábban nem kapott Kisbüntetést vagy Technikai Kisbüntetést.

A Fegyelmi Bizottság megállapítása szerint a játékos sportszerűtlenül viselkedett a mérkőzés játékvezetőjével

A Fegyelmi Bizottság a játékvezetők által a pályán kiszabott büntetést helybenhagyja, a játékossal szemben további szankciót nem alkalmaz. A játékos részére a versenysorozat folyamán másodszor szabtak ki Végleges Fegyelmi (GA-MI) büntetést.

IIHF szabálykönyv 109. SZABÁLY — BÜNTETÉSEK IDÓTARTAMA - VÉGLEGES FEGYELMI BÜNTETÉS

Ha egy játékosra bármikor a mérkőzés vagy torna folyamán másodjára Végleges Fegyelmi Büntetést szabnak ki, akkor automatikusan eltiltást kap a csapata következő mérkőzésére.

LUOMALA Marko a fenti szabály értelmében 1 mérkőzés automatikus eltiltást kap csapata soron következő Magyar Kupa vagy MOL Liga mérkőzésére.

Budapest, 2016.02.23.

 Palla Antal

 MOL Liga Fegyelmi Bizottság

 Elnök