Jön az EWHL Final Four
2016-02-26 16:58 - icehockey.hu

A KMH Budapest csapata ebben a szezonban egyértelműen a rájátszást tűzte ki céljául. A játékosok többségét a felnőtt magyar nemzeti válogatott adja kiegészülve három légióssal. Többek közt erről beszéltünk a csapat vezetőedzőjével, Fodor Zoltánnal. A csapatkapitány a befektetett munka megtérülését emelte ki.

„Alex Gowie már tavaly is itt játszott így ismertük a képességeit. Idén szinte tökéletes kémia alakult ki közte – mint befejező csatár – és Ungár Rebeka valamint Somogyi Vivien között. A másik légiósunk Pepe Pravlikova korábbi olimpikon szintén nagyon jól beilleszkedett a Dabasi Réka vezette második sorhoz, ahol Pintér Hanna volt a harmadik csatár. A harmadik sorban rendszerint a fiatalabbak kaptak lehetőséget, Egyedi Noémi, Pavuk Petra, Szelényi Liliennel megtámogatva. A hátvédeknél szintén a tapasztalt első két soros válogatottak kapták a legtöbb jégidőt Németh Bernadett és Tóth Enikő személyében, akihez Grkovic Jelena fejlődött fel a leginkább. Ugyanakkor ezen a poszton is fontos volt a fiatalok folyamatos beépítése a csapatba, Preisinger Dorka és Gaitz Hanna személyében” – vázolta az idei sorok alakulását Fodor Zoltán, majd a kapusokkal folytatta:

„Kapusposzton egyértelműen Németh Anikó volt az elsőszámú kapusunk és a 2,63-as meccsenkénti kapott gólátlagát és 91,8%-os védési hatékonyságát takintve megállapíthatjuk, hogy nagyon megbízhatóan védett. Ashley Kuchley nagyon kellemes meglepetést okozott, EWHL-es szinten védett minden alkalommal, amikor lehetőséget kapott.”

Ebben a szezonban először sikerült legyőzni idegenben a Vienna Sabres csapatát, illetve megverni a Bolzanot. Nem volt olyan ellenfél, aki ellen ne szerzett volna pontot a KMH női csapata. További rekordja a klubnak, hogy megszakítás nélkül kilenc mérkőzésen folyamatosan sikerült pontot szereznie.

„A jó csapatmunka mellé elképesztően kimagasló egyéni teljesítmények is társultak pontátlagban 1,71 pont per meccs Dabasi Réka, 1,7 pont per meccs Alex Gowie, illetve plusz 15-ös +/- mutatóval Dabasi Réka, akit a gólpassz listán az alapszakasz után mindössze három Sabres játékos előz meg. Fontos még megjegyezni, hogy az összesített pontlistán 5 játékosunk (Dabasi, Gowie, Pravlikova, Ungár, Somogyi) is az első 25-ben van” – értékelte az alapszakaszbeli teljesítményt a vezetőedző.

Nyilatkozott az icehockey.hu-nak az együttes jelenlegi csapatkapitánya, Dabasi Réka is, aki szerint az idei sikeres szezon kulcsa az, hogy egyre inkább kezd beérni az a munka, amit a játékosok, edzők és vezetők beletesznek a csapatba.

„Idei szezonban még az előző éveknél is kiegyenlítettebb volt a bajnokság, amit mi sem mutat jobban, mint az, hogy a 4. helyért hármas holtverseny alakult ki, amiből végül mi jöttünk ki a legjobban” – kezdte mondandóját a mindössze 19 éves támadó, majd röviden értékelte az idei teljesítményt és azt is elmondta, hogyan tekint a csapat a most következő hétvégére:

„Egy a szezon eleji kisebb hullámvölgytől eltekintve úgy érzem, jól megy a játék idén, a négyes tornát pedig az egész csapat nagyon várja. Elvégre ez az első alkalom, hogy egy magyar csapatnak sikerült bejutnia a rájátszásba.”

„A cél természetesen a lehető legjobb helyezés elérése, és hogy úgy hagyjuk el a jeget, hogy minden tőlünk telhetőt kiadtunk magunkból.”

Az EWHL Final Four programja:
Sterzing, Olaszország

2016. február 27., szombat

17:00 EHV Sabres Vienna – KMH Budapest
20:00 Aisulu Almaty – DEC Salzburg Eagles

2016. február 28., vasárnap

11:00 Bronzmézkőzés
14:00 Döntő

Fotó: Somogyi Viktor