Férfi U16: az idény utolsó összetartása
2016-02-26 14:50 - icehockey.hu

Változatos programokon vettek részt az U16-os válogatott tagjai a legutóbbi összetartáson.

A kulisszák mögé a kapus Sági Máté vezetett be minket. 

„Nagyon jó volt, mint mindig, ismét sok mindent tanultunk” – mondta Sági Máté az U16-os fiúválogatott februári kétnapos összetartásáról, amely azért annyiban más volt, mint a többi, hogy betegség, illetve sérülés miatt többen is hiányoztak a Tüskecsarnokban tartott edzőtáborból.

De nem Vértes Nátán, aki hétfőn éppen csak hazatért Lillehammerből, az ifjúsági téli olimpiáról, máris a belevetette magát a válogatottal közös munkába. Amivel bizonyította, ereje nem a hajában rejlett, hiszen attól még Norvégiában megszabadult a szálloda folyosóján, edzője, Kiss Dávid, illetve az olló és a szakállvágó segítségével. Mint mondja, ezzel lezárta élete egy szakaszát, és elengedte mindazt, ami az olimpián történt. 

Egyébként már hétfőn alig várta, hogy csatlakozhasson a társakhoz, ez pedig szerdán meg is adatott neki a válogatott összetartáson. A rövid, de annál tartalmasabb két nap eseményeiről a fent említett Sági Máté számolt be.

Az első napon a reggeli edzés elején a különböző technikák gyakorlásával töltöttük az időt, a játékosok lövést, a cselezést gyakorolták, mi kapusok pedig a kapuban lévő mozgásokat magyarázza a MAC Budapest játékosa.  Az edzés második felében az öt a négy, illetve az öt az öt elleni szituációkat vettük át. Az edzés utáni levezetést, és az ebédet követőenSzuchánszki Dávid tartott nekünk előadást a meccsre való felkészülésről, illetve Puskás Sándor a szárazedzésről.”

Aki az hinné, ezzel vége is lett a napnak, téved. A csapatra várt még egy jeges edzés, illetve újabb, rövid előadás. A második napon már reggel nyolckor korcsolyát húztak a fiúk, de még mielőtt jégre léptek volna, Glen Williamson, az utánpótlás vezetője néhány kérdést tett fel nekik azzal kapcsolatban, hogyan tudják összeegyeztetni a jégkorongot a tanulással, és mennyire tudnak lépést tartani a tananyaggal, ha hiányoznak az iskolából.

„Az edzésen a sok hiányzó miatt játszottunk  így Sági. Nagyon tetszett, hogy az edzők olyan új feladatokat, játékokat mutattak, amit sokan nem ismertünk. A jég után SzilassyZoltán tartott rövid prezentációt arról, mit kell tennünk ahhoz, hogy segítsük a csapatunkat. Az ebéd után külön előadáson vettek részt a játékosok és a kapusok, majd Glen Williamsonés az edzői stáb összefoglalta a szezont, elmondták a véleményüket, a tapasztalataikat az elmúlt évről és a közös munkáról.”

Az U16-os válogatottnak az idényben ez volt az utolsó összetartása, de a fiúk természetesen nem tétlenkednek a következő hetekben, hiszen vár rájuk az serdülőbajnokság legizgalmasabb szakasza, a rájátszás, a bajnoki címért folyó harc. 

 

A KERET 

Kapusok (6): Farkas Gergely (Vasas), Gönczi Lajos (Debrecen), Kadarkúti Róbert (MAC Budapest), KotsisBenjámin (UTE), Márkus Levente (UTE), Sági Máté (MAC Budapest) 

Hátvédek (14): Balatjthy Dániel (Ifj. OcskayGábor JA), Blazsej Krisztián (UTE), Druja Benjámin (MAC Budapest), Egyedi Zsolt (UTE), Fejes Attila (Pesterzsébeti HC), Fekete Botond (Ifj. Ocskay Gábor JA), Horváth Mátyás (Ifj. Ocskay Gábor JA), Illés Olivér (Ifj. Ocskay Gábor JA), Kövesi Balázs (Pesterzsébeti HC), Lakatos Áron (Miskolc), Oláh Nándor, (Pesterzsébeti HC), Péderi Márk (Miskolc), Szabó Zsolt (UTE), Szécsi Roland (Pesterzsébeti HC)

Csatárok (22): Barta Dániel (UTE), Csatádi Gergely (UTE), Dézsi Bence (Ifj. Ocskay Gábor JA), Dobos Krisztián (Pesterzsébeti HC), Farkas Márton (Miskolc), Fehérgyarmati Balázs (Vienna Capitals (AUT), Fórián Balázs (Debrecen), Hammes Christopher (MAC Budapest), Horváth László (Győr), Kovács Alex (Ifj. Ocskay Gábor JA), Kovács Sebestyén (UTE), Pályi-Kiss Patrik (MAC Budapest), Pápa Barnabás (Vasas SC), Páterka Bence (UTE), R. Szabó András (Miskolc),  Rácz Kristóf (Debrecen), Sábián Balázs (Ifj. Ocskay Gábor JA), Stadler Máté (Ifj. Ocskay Gábor JA),  Stefánek Bálint (Pesterzsébeti HC), Szeghalmi Kevin (Vasas SC), Tóth András (MAC Budapest), Vértes Nátán (Ifj. OcskayGábor JA)

 

A STÁB:

Szövetségi kapitány: Glen Williamson
Edzők: Szilassy Zoltán, Virág Csaba, Nagy András
Kapusedző: Szuchánszki Dávid
Felszerelés-menedzser: Kreisz Mátyás
Csapatvezető: Mercz Orsolya