A MOL Liga Fegyelmi Bizottságának határozata
2016-02-26 11:55 - icehockey.hu
A Fegyelmi Bizottság 2015-16/052.sz. határozata

A MOL Liga Fegyelmi Bizottsága megvizsgálta a MOL 223 (DVTK Jegesmedvék – Debreceni HK) mérkőzés 46. percében történt esetet, amelynek során TROSHIN Vladislav (Debreceni HK) kirúgta ellenfele lábát. Az esettel kapcsolatban kiállítás nem történt. A Bizottság az alábbiakat állapította meg: A játékos a mérkőzés 46. percében egy kapura lövést követően, a saját védekező harmadának kapuja előtt, hátulról kirúgta ellenfele lábát.

IIHF szabálykönyv 160. SZABÁLY — LÁB KIRÚGÁSA

DEFINÍCIÓ: A játékos, aki hátulról veszélyesen megrúgja az ellenfele lábát vagy korcsolyáját, vagy aki az ellenfelét hátrahúzza, miközben kiüti vagy kirúgja alóla a lábát. A játékost, aki kirúgja az ellenfele lábát, Végleges Kiállítással kell sújtani A Fegyelmi Bizottság megállapítása szerint a játékos hátulról kirúgta ellenfele lábát, amikor a korong egy védést követően már nem volt a közelükben. Az IIHF szabályok szerint ez a megmozdulás kiemelten sérülésveszélyes, kizárólag a legsúlyosabb büntetési tétel alkalmazható rá.

A Fegyelmi Bizottság ezek miatt TROSHIN Vladislavot, a Debreceni HK 89-es számú játékosát 2 mérkőzésről eltiltja. A játékos a büntetést csapata soron következő 2 MOL Liga mérkőzésén tölti le.

Budapest, 2016.02.26.

 Palla Antal

 MOL Liga Fegyelmi Bizottság

 Elnök