A MOL Liga Fegyelmi Bizottságának határozata
2016-02-27 21:49 - icehockey.hu

                               A Fegyelmi Bizottság 2015-16/053.sz. határozata

A MOL Liga Fegyelmi Bizottsága megvizsgálta a MOL 225 (DVTK Jegesmedvék – Debreceni HK) mérkőzés 36. percében történt esetet, amelynek során HÁRI Norbert (Debreceni HK) 10+20+25 perces büntetést (MISC - fegyelmi büntetés, GA-MI - végleges fegyelmi büntetés, MATCH – végleges kiállítás) kapott. A Bizottság az alábbiakat állapította meg:

A játékos a játékvezetői tevékenységet sportszerűtlen hangnemben bírálta, azt többszöri felszólításra sem hagyta abba. Ezt követően cserepadjáról botját a játékvezető felé lendítette, dobta.

IIHF szabálykönyv 168. SZABÁLY — SPORTSZERŰTLEN MAGATARTÁS

DEFINÍCIÓ: A játékos vagy csapat hivatalos személy, aki megsérti a sportszerűségre, fair playre és az egymás tiszteletre vonatkozó szabályokat.

Fegyelmi Büntetés - A játékos, aki botrányosan viselkedik vagy folytatólagosan sportszerűtlenkedik.

Végleges Fegyelmi Büntetés - A játékos vagy csapat hivatalos személy, aki továbbra is obszcén, vulgáris vagy sértő szavakat használ bárkivel szemben a jégen vagy a csarnok területén.

IIHF szabálykönyv 116. SZABÁLY — HIVATALOS SZEMÉLYEK SÉRTEGETÉSE

DEFINÍCIÓ: Egy játékos vagy csapat hivatalos személy arra irányuló kísérlete, hogy megfossza a játékvezetőt a tekintélyétől, megalázza vagy megsértse a játékvezetőt, hogy megkérdőjelezze a játékvezető tisztességét vagy alkalmasságát, vagy tettlegesen lépjen fel egy játékvezetővel szemben. A játékost, aki a botját a játékvezető felé lendíti, Végleges Kiállítással kell sújtani.

A Fegyelmi Bizottság megállapítása szerint a játékos sportszerűtlenül viselkedett a mérkőzés játékvezetőjével A Fegyelmi Bizottság a játékvezetők által a pályán kiszabott büntetést helybenhagyja, a játékossal szemben további szankciót nem alkalmaz. A Végleges Kiállítás, a szabályok szerint automatikus 1 mérkőzés kihagyására kötelezi a játékost. A játékos a büntetést csapata soron következő MOL Liga mérkőzésén tölti le.

Budapest, 2016.02.27.

Palla Antal

MOL Liga Fegyelmi Bizottság

Elnök