EBEL: kétpontos Volán-hétvége
2015-09-20 19:54 - icehockey.hu

Pénteken hazai pályán szerzett hosszabbításos győzelmet a Fehérvár AV19, vasárnap Znojmoban veszítette el veretlenségét.

Fehérvár AV19-Olimpija Ljubljana 4-3 hu.

Az ördögkatlanban a mumus Ljubljanával találkozott pénteken a veretlen Fehérvár, de az Emléktornát követően ezúttal is sikerült legyőznie, igaz, nem zökkenőmentesen. A nyári műtétek után lábadozó Bartalis és Sarauer mellett ezúttal Brocklehurst is kidőlt a bevethető játékosok közül egy időre. A felváltva védő kapusok közül ezúttal Rajna Miklóson volt a sor, hogy a hazai közönség előtt folytassa a kiváló teljesítményt. Brendan Connolly az első és második harmadban is betalált, a mérkőzés felénél viszont másfél perc alatt egyenlített az Olimpija. Később Varga szerezte vissza a vezetést, majd 2 perccel a vége előtt egyenlített újra a szlovén együttes. Végül Banham aranygóljával győzött és szerzett két pontot a Volán.

A mérkőzés összefoglalója megtekinthető ide kattintva.

Rob Pallin (Fehérvár AV19): - Kilenc megszerezhető pontból nyolcat begyűjtöttünk - ennek örülök. Tettük mindezt úgy, hogy igen meleg volt a csarnokban, és csak öt hadra fogható hátvéd állt rendelkezésre. Azzal azonban nem vagyok elégedett, hogy a nagyjából 40 lövésünkből ismét ennyire kevésszer tudtunk gólt szerezni. Hiányzott a megfelelő kapu előtti határozottság. Néhány játékos a jelek szerint nem hajlandó a munka kemény részét elvégezni az ellenfél kapuja előtt, ez azonban nem mehet így tovább. Több csatárunk van, akiknek kulcsszerepet kellene betöltenie, de ez egyelőre egyáltalán nem így van. Számottevő előrelépést várok el több támadónk játékában.

Fabian Dahlem (Olimpija Ljubljana): - Nagyon büszke vagyok a csapatomra, hiszen kétgólos hátrányból sikerült felállnunk, majd harmadszor is egyenlítettünk. A harmadik harmad végén megítélt kiállítással nem értettem egyet, nem volt jogos a Volán emberelőnye. Ezzel együtt elégedett vagyok, a liga egyik élcsapatának otthonában szereztünk értékes pontot, jó szájízzel utazhatunk haza. 

 

HC Orli Znojmo-Fehérvár AV19 3-2

Egy pihenőnapot követően vasárnap a Znojmo otthonába látogatott Rob Pallin együttese, aki folytatta kapusainak váltogatását, így Hetényi Zoltán nézhetett farkasszemet a cseh csatárokkal. A vezetőedző továbbra sem tudta bevetni a korábbi három hiányzó egyikét sem, de bemutatkozhatott az EBEL-ben a fiatal védő, Szaller Márk. A találkozón nem kezdett jól a vendég együttes, az első harmadban viszont nem született gól, 0-0-val indult a második játékrész.

Alig 52 másodperc telt el, amikor egy kipattanót Pucher kotort Hetényi Zoli kapujába (1-0). Szerencsére nem sokáig vezettek a hazaiak, öt perccel később Francis passzolt Connollyhoz, aki Nechvatal mamutjai között lőtt a hálóba (1-1). Azonnal sebességet váltott a házigazda, szerencsére Seda ziccerben fölé emelte a pakkot. Aktívak voltak a csapatok, míg az első etapban 9-7-es kapuralövési statisztikát jegyezhettünk fel, ebben a harmadban már 15-9-re nőtt ez a szám. A 36. percben a csehek ismét megszerezték a vezetést; az egykori fehérvári kedvenc, Colton Yellow Horn mattolta Hetényit (2-1). A hátralevő időben újabb találat nem esett, 2-1-ről indult a záró játékrészt. – számol be a székesfehérvári klub hivatalos honlapja. Hazai akciókkal kezdődött a harmadik harmad, hamarosan viszont átvettük a kezdeményezést. Nagy Gergő betalált, de a játékvezetők érvénytelenítették a találatot, ahogy a 46. percben Tomas gólját is. Ezután Banham járt közel az egyenlítéshez, de a korongja nem csúszott át a gólvonalon. Ahogy közeledtünk a meccs végéhez, úgy nőtt a feszültség a jégen, egyre több kiállítást ítéltek a játékvezetők. A végén emberelőnybe kerültünk, Rob Pallin időt kért, de Kóger is kiment, így nem tudtunk egyenlíteni. Hét másodperccel a vége előtt kaptunk még egy emberfórt, de nem volt már elég idő, így a HC Orli Znojmo csapata megnyerte a gólszegény összecsapást.

Rob Pallin: "Kemény meccs volt, mindkét csapat nagyot küzdött. A harmadik harmadban elvettek tőlünk egy teljesen szabályos gólt, ezért roppant bosszús vagyok, mert biztos vagyok benne, ha azt megadják, legalább egy ponttal távozunk. A helyzeteink megint megvoltak, de helyzetkihasználásunkon javítanunk kell, mert kevés gólt lövünk. Négy meccs után kilenc lőtt góllal állunk, ennél több kell. Nyilván Sarauer és Brocklehurst visszatérése után jobbak leszünk ezen a téren is. Nagyon örültem annak, hogy fiatal védőm, Szaller Márk bemutatkozása remekül sikerült, kimondottan jól játszott."