Fehérvárnál a pályaelőny, a Capitals érkezik
2015-03-06 11:32 - icehockey.hu

A Villach elleni hosszabbításos győzelmével az EBEL középszakaszának negyedik helyen végzett a Fehérvár AV19, így pályaelőnyben vághat neki a rájátszásnak, a Vienna Capitals érkezik az ördögkatlanba.

Rob Pallin vezetőedző bebizonyította a szezon elején még kételkedők számára, elérhető célt tűzött ki akkor a csapat elé, az alapszakasz hatodik helyén végzett a Fehérvár AV19, majd a negyedik helyet célozta meg a középszakaszban és jól ítélte meg együttese képességeit, hiszen sikerrel az vette az akadályt és hazai pályán kezdheti meg az EBEL rájátszását a Vienna Capitals ellenfeleként.

Pallin nemhogy a negyedik helyre vezette a csapatot, de egy kétsoros gárdából olyat alkotott, amely 60 percen át négy sorral tud játszani és a Hetényi Zoltán betegségéből adódó kapusproblémákat is sikerült megoldani, mostanra két stabil kapussal vághat neki a playoffnak. A tízmeccses középszakaszban Rajna Miklós és Christian Engstrand felváltva kapott lehetőséget, ezáltal pihenésre is volt lehetőségük az erőltetett menetben, mégis minden ellenféllel szemben kipróbálta mindkettejüket Pallin, így értékes tapasztalatot szereztek.

A játékosok között is szükség volt némi variálásra, hiszen betegséggel és sérüléssel is küzdöttek néhányan, illetve néhány idősebb játékos számára is biztosított pihenési lehetőséget az edzői stáb, így meghatározó szerep jutott a fiatal csatároknak is. Ők pedig éltek is vele, fontos gólokat szerzett Németh Attila, Vincze Péter, Erdély Csanád és Sárpátki Tamás is, utóbbi éppen Villach elleni mérkőzés egyetlen találatát jegyezte a hosszabbításban, így élete első EBEL gólja máris győzelmet ért. A csapatot továbbra sem kerülik el a sérülések, Sikorcin játéka kérdéses, aki a középszakasz végén szenvedett izomsérülést.

A Volán mögött az ötödik helyen végzett Capitals négyből háromszor győzött Fehérvár ellen az alapszakaszban, viszont a középszakasz mindkét meccsén a magyar csapat volt eredményesebb, ez eredményezte többek közt a Bécs vezetőedzőjének, Tom Pokelnek menesztését is. Helyére Jim Boni érkezett, de ez eddig nem hozott nagy változást az együttes teljesítményében.

A Fehérvár AV19 és a Vienna Capitals 2010-ben már találkozott a rájátszásban, akkor összesítésben 4-1-re győzött a Bécs. Az idei rájátszás ma 19:15-kor Székesfehérváron kezdődik.