Ifjúsági olimpia: Vértes Nátán már csak 5.-ik
2016-02-23 00:09 - icehockey.hu

Jelenleg nem is 4., hanem "csak" 5. helyezettnek tűnik az ifjúsági téli olimpia rangsorában Vértes Nátán, aki Lillehammerben a jégen persze eggyel előrébb végzett, és csak azért nem még előrébb, mert a zsűri hibázott. De mint kiderült, nem csak az ő esetében.

ver

„Áll a bál a fiú jégkorongozók ügyességi versenye miatt” – legalábbis így fogalmaz Vértes Nátán, aki a negyedik helyet szerezte meg az ifjúsági olimpia Skills Challenge-versenyszáma döntőjében, Lillehammerben.

Vagy mégsem?

Történt ugyanis, hogy a finnek óvtak, miután Aleks Haatanent  a versenyszám döntőjében a passzolási pontosság feladatban kizárták – ugyanabban, mint Vértest –, így a magyar fiúhoz hasonlóan nem kapott pontot.

A szabálykönyv szerint azonban a fináléban való diszkvalifikációval nem jár együtt a pontlevonás, így a finn utólag megkapta a három pontot, amellyel felugrott a dobogós harmadik helyre.

Vértes ezzel visszaesett a negyedikről az ötödikre, a német Erik Betzold pedig visszaadhatta az ünnepélyes eredményhirdetésen átvett bronzérmét… 

fin

Fotó: MOB/Szalmás Péter