„Remélem, mosolyt csalok az emberek arcára"
2015-07-02 17:05 - icehockey.hu

Két év légióskodás után CHL, ECHL, és AHL-es tapasztalatokkal tér vissza Nagy Gergő a Fehérvár AV19 csapatához.

Válogatottunk csatára több klubot is megjárt Székesfehérvárról való távozását követően. A 2011-2012-es szezon közepén Miskolcra igazolt, ahol másfél évet töltött, majd Érsekújváron próbált szerencsét mielőtt bemutatkozott a CHL-ben. Észak-Amerikában a Quad City Mallards csapatánál találta meg a helyét, együttese második legeredményesebb csatáraként zárda az idényt. Játékával felhívta magára az AHL-ben szereplő Chicago Wolves figyelmét is, így nemsokára már szintet is léphetett. Az elmúlt szezont is itt kezdte, de hogy több jégidőhöz jusson a Wolves ECHL-es partnerének, a Kalamazoo Wings-nek adta át, ahol a magyar csatár 56 mérkőzésen 54 pontot szerzett.

A sikeres szezont követően Gergőnek több ajánlata is volt, végül úgy döntött, visszatér a Fehérvár AV19-hez. Döntéséről médiapartnerünknek, a Nemzeti Sportnak nyilatkozott:

„Komoly volt a Krefeld érdeklődése, az edző már beszélt Sofron Istivel is, aki ott játszik, ráadásul az edzővel azonos ügynökünk van. Aztán valahogy nem jött össze. Ugyanakkor ez nem jelenti azt, hogy a jövőben esetleg nem térek vissza külföldre – mondta Nagy Gergő, aki észak-amerikai évei alatt hangoztatta, csak a közeg és a játékostársak miatt akkor is fejlődik ott mindennap, ha nem játszik. – Korábban is beszéltem Rob Pallinnel, a Fehérvár edzőjével, aki a világbajnokság óta győzködött azzal, hogy kulcsszerepet szán nekem. Utána beszélgettünk legalább egy órát Ocskay Gáborral, akinek tetszett az elképzelése. Nekem pedig tartozásom van Fehérváron, amit szeretnék és fogok is törleszteni. Fontos, hogy itthon játszhatok, közel lesz a család, a barátok és a válogatott, ami nagyon hiányzott a világ másik végén.”

Fotó: Instagram

Az említett elképzelésekről, az alakuló csapatról és a következő szezonról is beszélt érintőlegesen:

„Konkrét játékostársakról nem esett szó, a sorok amúgy sincsenek kőbe vésve, nekem például nemcsak a második, az első is jó – nevetett Nagy Gergő. – Jó lenne a Volánnal az EBEL-elődöntőjébe jutni, a válogatottal pedig sikerrel venni az olimpiai selejtezőt, aztán bennmaradni az A-csoportban. Butaság lenne nem elismerni, hogy más voltam, amikor elkerültem Fehérvárról, de nagyon remélem, a jövőben mosolyt csalok az emberek arcára.”

Átigazolások:

2014-15 2015-16
Hári János MODO Leksand
Sebők Balázs Hokki KalPa
Magosi Báint Fehérvár AV19 Briancon
Erdély Csanád Fehérvár AV19 Sioux Falls
Bálizs Bence Miskolc MAC
Nagy Krisztián Miskolc MAC
Pozsgai Tamás DAB.Docler MAC
Tokaji Viktor* Fehérvár AV19 MAC
Majoross Gergely* Miskolc MAC
Nagy Gergő Chicago Wolves Fehérvár AV19

* a 2015-ös krakkói vébén edzői stábtag

Fotó: Mudra László - MJSZ