U18-as bajnokság: megvan a két döntős
2016-02-26 21:17 - icehockey.hu

Az ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia és a MAC Budapest játssza a döntőt az U18-as bajnokságban. Előbbi a Csíkszeredát, utóbbi a Vasast győzte le két mérkőzésen az elődöntőben.

Tavaly az U18-as bajnokság elődöntőjében találkozott egymással az ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia és a MAC Budapest, akkor előbbinek elég volt két mérkőzés ahhoz, hogy felülmúlja ellenfelét. A Vasas ellenben a döntőben nagy csatára késztette, hiszen csak az ötödik meccsen dőlt el a bajnoki cím sorsa a fehérváriak javára.

Nos, idén sem várható kisebb csata az aranyért, azzal a különbséggel, hogy most az ifj. Ocskay Akadémiának a szezonban csupán egyetlen meccset vesztő MAC-cal kell farkasszemet néznie. A budapestiek még az alapszakasz első meccsén, a Vasas ellen botlottak, a székesfehérváriakat viszont kétszer is legyőzték 4-3-ra, igaz, egyszer hosszabbításban, aztán meg szétlövésben.

Az elődöntőben a Vasas nem tudta megnehezíteni a dolgukat, az első meccsen 4-1-es, a másodikon 3-0-s vereséget szenvedett, így a MAC könnyedén lépett a döntőbe.

„A Vasas elleni első mérkőzésen jó iramú, sok testjátékkal fűszerezett igazi rájátszás hokit játszottunk – mondja a második meccsen gólt szerző Lőczi Árpád. − Mindkét csapat remekül felkészült, de úgy érzem, fejben jobbak voltunk, nagyon akartuk a győzelmet, végig küzdöttünk, és ennek köszönhető nyertünk. A második meccsen eléggé fáradtak voltunk, hiszen közben az iskolában is teljesíteni kellett, de kiváló kapusteljesítménnyel, és remek védekezéssel ismét felülmúltuk az ellenfelünket. Ha támadásban pontosabbak vagyunk, akkor nagyobb arányú győzelmet is arathattunk volna, de a célunkat így is elértük, hiszen bejutottunk a döntőbe.”

A tizenhat éves csatár szerint a tizenkilenc mérkőzés óta tartó veretlenségük az edzéseken befektetett kemény munka eredménye, de mindannyian tudják, nem szabad, hogy a győzelem szokássá váljon, észre kell venniük az apró vészjelzéseket. Kangyal Balázs és Marton Tibor edzők azonban mindig felhívják a figyelmüket a hibákra, így társaival együtt bízik benne, hogy a döntőben képesek lesznek nyerni az ifj. Ocskay Akadémiával szemben.

Természetesen a fehérváriak sem elégednek meg a döntőbe jutással, meg akarják védeni a címűket. Az elődöntőben a Csíkszereda csupán két harmadig tudta tartani a lépést az alapszakasz-győztessel, az 5-2-es, majd a 6-1-es győzelem kellő önbizalmat adhatott a játékosoknak.

„Az első meccsen az első két harmad valóban elég szoros volt, nem tudtuk érvényesíteni a saját játékunkat – értékelt a második összecsapás lefújása után Kiss Dávid, a csapat edzője. − A játékosok érezték a tétet a vállukon, hogy ez már az elődöntő, a második mérkőzésre azonban mindezt levetkőzték. Összességében elégedett vagyok, mert a célunkat, a döntőbe jutást elértük, de azért van még mit csiszolni a MAC elleni összecsapásig.”

A három nyert mérkőzésig tartó döntőben mindkét fél kemény ki-ki meccset vár. Ahogy Kiss fogalmazott: bármi  benne van a levegőben.

U18-as bajnokság, elődöntő.

Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia−Csíkszereda 5-2                                                     Csíkszereda− Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia 1-6                                                   Továbbjutott: az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia

MAC Budapest−Vasas 4-1                                                                                                   Vasas−MAC Budapest 0-3                                                                                               Továbbjutott: a MAC Budapest

A döntő első mérkőzését március 11-én játsszák a csapatok.