Ülésezett az MJSZ elnöksége és a MOL Liga
2016-02-15 09:47 - icehockey.hu

Több kérdésben is döntött a Magyar Jégkorong Szövetség és a Liga legfelsőbb szerve. A DVTK és a MAC az elkövetkező négy évre engedélyt kapott, hogy külföldi pontvadászatban induljon, de feltétel hozzá, hogy minden évben nevezzen egy-egy csapatot a MOL Ligába is. Az idei szezonban nem változik a MOL Liga rájátszásának menete.

Az MJSZ elnökségi ülésén felmerült egy rendkívüli, tisztújító közgyűlés összehívása, de ezt az elnökség tagjai egyelőre nem támogatták, ennek időpontját leghamarabb a rendes közgyűlés időpontjában tarthatják.

Apróbb alapszabály módosító javaslatok kerültek előterjesztésre, amelyekkel a március végére/április elejére tervezett elnökségi ülésen foglalkoznak majd.

Az MJSZ felemelte a műhelytámogatások összegét, amelyet azok a magyar csapatok kapnak, ahonnan felnőtt válogatott játékos utazik majd az A-csoportos világbajnokságra.

A Magyar Kupa megrendezésére ez idáig nem érkezett be pályázat, így módosított feltételekkel egy újabb pályázatot fog kiírni az MJSZ, amely során jelentkezhetnek a hazai klubok ennek megszervezésére.

Az elnökség felvette a Magyar Jégkorong Szövetség tagszervezetei közé az FC Hatvan egyesületet.

Végezetül megtárgyalta az elnökség a MAC és a DVTK külföldi ligá(k)ba való, négy évre szóló elengedését, melyet elfogadott azzal a feltétellel, hogy emellett minden évben indítanak egy-egy csapatot a MOL Ligában is.

 

A rögtön ez után következő MOL Liga ülésen a ligatagok elfogadták a fenti döntést, illetve helyben hagyták az idei rájátszás menetrendjét. Ennek értelmében tehát megerősítést nyert, hogy a negyeddöntők két nyert mérkőzésig tartanak. Figyelembe véve mindezt, valamint a Ferencváros és az M4 Sport kérését, a párosítások első összecsapására az alábbiak szerint kerül sor:

MOL218 UTE - DHK 2016.02.17 (szerda) 18:00 óra, Újpesti Jégcsarnok
MOL217 FTC - Fehérvár AV19 2016.02.18 (csütörtök) 19:30 óra, Pesterzsébet

A Ferencváros - Fehérvár találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.

A vonatkozó egyéb speciális szabályok:

 

Video gólbíró, gólbíró:

Versenyszabály 38.§ (5)

A bajnokság rájátszásában kötelező a gólbírók közreműködése vagy video gólbíró rendszer használata.

 

Hosszabbítás:

Versenyszabály 59.§ (2)-(3)

(2) A rájátszás minden mérkőzésén, ahol a mérkőzés harmadik harmada után az eredmény döntetlen, jégfelújítással és térfélcserével, 15 perc szünet után folytatni kell a mérkőzést 20 perc tiszta játékidejű hosszabbítással. Amennyiben a hosszabbítás nem hozott döntést, 15 perc szünetet követően újabb 20 perc hosszabbításra kerül sor, térfélcserével. 

(3) A hosszabbítást a rájátszásban 4 mezőnyjátékossal és 1 kapussal kell játszani.

 

Külföldi játékvezetők kérése:

Versenyszabály 38.§ (8)-(10)

(8) A csapatok a rájátszásban kérhetnek külföldi (nem a Liga játékvezetői keretében szereplő) vezető bírókat is, ebben az esetben azonban az azonos körülmények biztosítása érdekében a párharc valamennyi hátralevő mérkőzésére kérniük kell ezt.

(9) A rájátszásban külföldi vezető bíró közreműködése esetén is négy játékvezetővel kell a mérkőzéseket lebonyolítani. A külföldi játékvezetőt kérő csapatnak joga van eldönteni, hogy ebben az esetben mindkét vezető bíró, vagy csak az egyik legyen külföldi. Ha nincs jelen 4 játékvezető, úgy a 38.§ (4a) bekezdésének rendelkezéseit megfelelően kell alkalmazni.

(10) A külföldi játékvezetők pluszköltségét, melynek személyenkénti és mérkőzésenkénti összegét a jelen versenyszabályzat melléklete tartalmazza, annak a csapatnak kell megfizetnie, amelyik csapat a külföldi játékvezető közreműködését kérte. Ebből az összegből kell fedezni a játékvezetői díjukat, az útiköltségüket, szállásukat és ellátásukat. Ezek megszervezése a Liga JT feladata.