Hibátlan nyitóhétvége az EBEL-ben
2015-09-13 19:37 - icehockey.hu

A Fehérvár AV19 EBEL csapata hat ponttal zárt az osztrák bázisú nemzetközi bajnokság első hétvégéjén. Sikorcin hengerelt idegenben és hazai pályán is, Innsbruck ellen Hetényi shutoutja is kellett az 1-0-s győzelemhez.

KAC-Fehérvár AV19 1-3

Nem számíthatott teljes keretére Rob Pallin, hiszen Bartalis István továbbra is nyári térdműtétéből lábadozik, míg Andrew Sarauer szintén nyáron műtött válla is gyengélkedik. Az Emléktornát kihagyó Frank Banham viszont újra jégre lépett a csapattal. Pénteken Rajna Miklós kapott lehetőséget a Volán hálóőrei közül. Az Emléktorna legjobb csatárjának választott Sikorcin Ladislav átmentette ottani teljesítményét az EBEL szezonkezdetre is, hiszen ő szerezte Fehérvár idei első gólját Klagenfurtban. A házigazda egyenlíteni tudott a második harmad elején. Az 1-1-es döntetlent a mindössze 20 éves Sárpátki Tamás törte meg egy egyéni akcióból. A találkozót góljait Sikorcin zárta keretbe egy üres kapus találattal a harmadik harmad végén.

 

Fehérvár AV19-HC Innsbruck 1-0

A jó idegenbeli kezdés után az ördögkatlanban folytathatta a megkezdett munkát a Volán. Innsbruck ellen a közönség kedvenc Hetényi Zoltán állhatott a kapuban, ő pedig élt a lehetőséggel. Varga Arnold Klagenfurtban szerzett sérülése miatt volt kénytelen kihagyni a találkozót, helyette Reiter Attila érkezett a keretbe a klub MOL Liga csapatából. Az első harmadban kettős előnybe került a házigazda, a speciális egységből pedig ezúttal is Sikorcin volt eredményes, 1-0 ide. A második játékrész számos büntetést hozott mindkét oldalon, gólt annál kevésbé. A záró játékrészben szintén nem sikerült egyenlítenie az Innsbrucknak, Hetényi Zoltán kapuja bevehetetlennek bizonyult. Kijelenthetjük tehát, válogatott kapusunk visszatért és máris megörvendeztette a székesfehérvári közönséget egy gól nélküli meccsel.

Rob Pallin: „Az emberhátrányos védekezésünk kifogástalan volt, emberelőnyben viszont nagyon hiányzott Sarauer, aki az előnyös játékaink kulcsfigurája, de tőle függetlenül is javulnunk kell ebben a játékelemben. Három pontot szereztünk pénteken, három pontot szereztünk ma is, ráadásul két meccsen mindössze egyetlen gólt kaptunk, mindkét kapusunk remekelt – ezekre a dolgokra lehet építeni a jövőben.”