Fehérvár: irány Bécs, aztán jön a Znojmo
2015-09-25 10:06 - icehockey.hu

Az előző EBEL-évad elveszített negyeddöntője óta először utazik Bécsbe a Fehérvár AV19, amely vasárnap már a cseh Orli Znojmóval játszik majd otthon, azaz visszatér az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokba a korábbi kanadai kedvenc, Colton Yellow Horn.

vie

Március 18-án játszotta az előző EBEL-évad negyeddöntőjének hatodik mérkőzését Bécsben a Fehérvár AV19. Akkor a hosszabbításban 2-1-re veszített, így hiába vezetett összesítésben korábban 2:0-ra is, 2:4-gyel kiesett.

Azóta persze sok minden történt, például a magyar férfi felnőtt válogatott feljutott az A-csoportba, ahonnan Ausztria kiesett. Most persze már az új EBEL-szezon fut, amelyben az Alba Volán a 4., a Vienna Cpaitals a 7. helyen áll az alapszakaszban.

A tavaszi kiesés nyomán a Fehérvár vezetőedzője, Rob Pallin megállapította, hogy több keménységre van szükség, ezért is érkezett például a 195 centis kanadai bekk, Ryan Martinelli, ugyanakkor hiányzik a magyar csapatból a 193 centis Andrew Sarauer, akinek továbbra sem jó a válla a nyári műtét ellenére, pedig az előző idényben ő volt az EBEL-alapszakasz legeredményesebb játékosa, és a feljutó válogatottunk alapembere is, miként Frank Banham, akinek ugyancsak vannak fizikai gondjai.

Sérült továbbá a kanadai hátvéd, Aaron Brocklehurst is, miként Bartalis István is csak gyógyul még a keresztszalag-szakadásából.

Pénteken tehát nélkülük kell harcolnia Bécsben a Fehérvárnak.

cyh

Vasárnap azonban már a jelenleg listavezető Znojmo érkezik, amelytől az előző fordulóban kikapott az Alba Volán, méghozzá a 2013-14-ben nála játszó Colton Yellow Horn góljával. A széles kanadai 4 forduló alatt már 9 pontot (5+4) szerzett, úgyhogy jó lesz rá figyelni.

Hetényi Zoltán és Rajna Miklós eddig megosztoztak a feladatokon a kapuban, elképzelhető, hogy ismét kapnak egy-egy bajnokit.

"A Vienna ellen az összes mérkőzésünk nagyon kemény és intenzív - mondta a Fehérvár vezetőedzője, Rob Pallin. - Továbbra is jól védekezve kell játszanunk, ugyanakkor korongohoz jutni a nehéz területeken, mert ez kell a több gólhoz."

A játékvezetőink közül Kincses Gergely a Znojmo-Graz, Gebei Péter és Németh Márton a Ljubljana-Linz, Babic Vladimir és Soós Dániel a Fehérvár-Vienna meccsen dolgozik pénteken.

 

EBEL

Péntek, 19.15: Vienna-Capitals-Fehérvár AV19
Vasárnap, 17.30: Fehérvár AV19-Orli Znojmo 

Menetrend: itt

Táblázat: itt