EBEL: Nehéz hétvége előtt a Fehérvár
2015-10-02 08:00 - icehockey.hu

Nehéz hétvége elé néz a Fehérvár AV19, amely három vereség után és öt sérültje nélkül utazik a bajnok Red Bull Salzburghoz, majd fogadja a Black Wings Linzet.

rbs

Amilyen jól kezdődött az idény az Alba Volán számrára, olyan rosszul folytatódott. Három győzelemre három vereség jött, és a sérültek is elkezdtek sokasodni, Már a múlt héten sem játszhatott a nyári térdműtétje után nem százszázalékos csapatkapitány, Frank Banham, az előző alapszakasz legponterősebb játékosa, a vállával bajlódó Andrew Sarauer, továbbá az áprilisban elszenvedett keresztszalag-szakadásából lábadozó Bartalis István, illetve az ujját törő kanadai hátvéd, Aaron Brocklehurst. Ráadásul a héten csatlakozott hozzájuk Orbán Attila is.

"A szerdai edzésen az egymás elleni játék gyakorlása közben a könyökömre estem, ami felszakadt - nyilatkozta Orbán a fehervarav19.hu-nak. - A kórházban azonnal összevarrták, de csak a csütörtök reggeli kötözésen derült ki végleg: nem játszhatok a hétvégi mérkőzéseken. A héten az edzéseket is ki kell hagynom és minden nap cserélik a kötésemet is. Sajnálom, hogy nem lehetek a csapattal, de igyekszem minél hamarabb újra játékra kész lenni."

Öt sérültje nélkül utazik tehát a csapat Salzburgba, amely éppen fordított utat jár: a 3. forduló után még utolsó volt, azóta viszont háromszor is győzött, és fellépett a táblázat 8. helyére, éppen a Fehérvár elé.

"Mindkét együttes három-hármas mérleggel áll - mondta Rob Pallin, az Alba Volán vezetőedzője. - A Salzburg eddig az összes mérkőzésen többet lőtt kapura az ellenfelénél, még a Znojmo elleni 1-7 alkamával is. Úgyhogy nagyon jól kell védekeznünk, és be kell találnunk emberelőnyben. Muszáj, hogy fegyelmezettek maradjunk, és szükséges a jó kapusteljesítmény is, mert rendkívül képzett az ellenfelünk. Fiatal meccskeretünk lesz, ami kiváló esély a tehetségeinknek, de figyelembe véve, hogy milyen kevesen vagyunk jelenleg, hatalmas siker volna a győzelem."

ehl

Vasárnap aztán a jelenleg második Linz következik, Gáspár Máté klubja, habár a 18 éves balszélső ebben a szezonban még nem játszott a felnőtt EBEL-ben.

Játékvezetőink sem tétlenkednek: pénteken Babic Vladimir és Gebei Péter a Graz-Ljubljana mérkőzésen fúj majd,

 

EBEL

Péntek, 19.15: Red Bull Salzburg-Fehérvár AV19
Vasárnap, 17.30: Fehérvár AV19-Black Wings Linz 

Menetrend: itt

Táblázat: itt