Vértes Nátán: Még erősebb lettem, előre nézek!
2016-02-19 09:53 - icehockey.hu

Vértes Nátán a negyedik helyen végzett az ifjúsági téli olimpia Skills Challnge-versenyszámában csütörtökön Lillehammerben. A magyar pontszerző a verseny után a helyszínen a MOB-nak, illetve a helyszínről a Magyar Jégkorong Szövetségnek is nyilatkozott a történtekről.

Vértes Nátánnak a csütörtökön rendezett Skills Challenge-döntőben a passzpontossági szám tett keresztbe, pontosabban a bírák, akik hosszas gondolkodás után megbüntették, miután a harmadik lövésnél nem jeleztek találatot, ő azonban továbbment a feladatban, ezért törölték az eredményét, így pontot sem kapott, a záró korogvezető számra pedig megbillent lelkileg, így végül odalett az érme...

"Annak ellenére, hogy nem szereztem aranyérmet, a hajvágást edzőmmel, Kiss Dáviddal megtartjuk, mert úgy érzem ez egy korszak lezárása, jelképesen így engedem el az egészet... - mondta Vértes Nátán utóbb. - Lehet, hogy valaki ott fent nagyobb dolgokat tartogat nekem, de hogy azokat elérjem, még keményebben kell küzdenem. Ilyen a sport, néha fáj. De felállok, leporolom magam, továbblépek, alkalmazkodom, és felülkerekedek!

Nem magyarázkodom, mert felesleges. Nem értem, miért zártak ki, eltaláltam a dobozt. Ez az utolsó feladatra teljesen szétszedett belülről, nem sikerült összeszednem magam. Ez van, most nem mellettem állt a szerencse. De ez által még erősebb lettem, és csak előre nézek."

Fotó: MOB/Szalmás Péter